Ahad, 23 Disember 2012

DOAKU BUATMU SUAMIKU...

Malam ini hati meronta ingin menulis...walaupun masa tidak menguzinkan..kerana anak-nak menunggu giliran menggunakan lappy ini. Tapi aku mohon diberi laluan....ada rasa dan perasaan yang sedang berperang dalam hatiku ini.

Aduhai..hanya Allah yang mengerti dan merasai perasaan ku malam ini. Perasaan menanti esok..dengan doa tulus ikhlas seorang isteri...semoga tiada apa yang serius berlaku.

Sudah lama barangkali aku membatukan hati...sehinggalah pagi tadi..setelah jam 11.30 pagi. entah mengapa airmataku meleleh dan meleleh sendiri...tanpa aku panggil dengan rasa..sehingga aku tulis sms kepada adik bongsuku:

Ely...esok abg long kn warded
nk endogram jntg dia
dr. kt mybe sumbat
kalau serius kn operate bypass
kalau tak..mkn ubat je
tu la...
airmata aku ni meleleh
dan meleleh sendiri je
aku sedih gaknya...

tatkala aku send sms ni..baru aku perasan..betapa sedihnya aku...betapa takutnya aku akan kemungkinan yang berlaku ke atas suamiku ini...ya Allah ya Rabbi..lindungilah dia dari segala bencana..sesungguhnya dugailah aku sekadar termampu olehku...dan andai boleh ditukar takdir...pindahkanlah keperitan dan kesakitan itu padaku..kerana derita kesakitan itu teramat mangli buatku...bukan buat dia..bukan jua buat anak-anakku...doaku buatmu suamiku...amin..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...