Jumaat, 7 April 2017

KUTUNGGU HADIRMU....


Musim bunga di KMP kini muncul lagi. Setelah sekian kalinya menyaksikan kehadiran Sakura Malaysia ini. maka hati sering saja berbisik, tertunggu-tunggu kehadiran mekar-mekar indah yang nyaman memujuk hati.
Hampir sahaja hati ini tewas dan kecewa... namun seolahnya mengerti hati dan rasa...maka ia hadir juga berseri dan indah berseni. 

Hadirnya mengukir seribu kenangan masa lalu... bersama anakanda generasi terdahulu...membuat hati rindu dan terharu. Terbayang keterujaan mereka...yang terkinja2 riang...bagaikan anak-anak kecil mahu mendapatkan ole2 berupa mainan. Kerapkali memohon agar kelas ditamatkan lebih awal ....mahu merakam foto untuk disimpan sebagai kenangan...aku tewas terkena pujukan... aku tertewas kerana rayuan.

Pun saat-saat bunga sedang berkembang ini... tanpa segan silu... aku menghalakan kamera yang menumpang di telefon bimbitku yang semakin tua ini. I

Indahmu sementara cuma...pun aku merakamkan kesyukuran kehadrat Illahi kerana memanjangkan hayatku ini untuk menyaksikan keindahan kuntuman ini mekar saban tahun. Alhamdulillah...in shaa Allah..bertandang lagi tahun depan ye... TAKOMA... kutunggu kehadiranmu musim hadapan.  


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...