Selasa, 12 Mei 2009

KUSUT MASAI DAAAA....

Rimbunan buluh..sejuk mata memandang...

Hari ini tak dapat digambarkan betapa letihnya saya. Balik..rasa nak terbungkang atas katil. Tapi kain ada selori pick up tak basuh dan selori lagi tak dilipat...aduh mak bila nak buat ni?

Urat betis dah naik, tulang rasa nak relai, fikiran pun kusut masai. Saya mencatat juga untuk luah perasaan letih dan marah ni.

Awal pagi saya cuma makan cereal satu mug. Tak tertelan benda lain...banyak benda sangat berlegar di kepala. Rasa berat sangat..tapi saya pendam..malas nak beritahu sesiapa. Pagi mula dengan taklimat mentor mentee. Zaidi jadi pengacara...selesai satu bab. Kinah bantu..ok la dapat melawak dengan dia. Tup-tup sofa VIP tak cukup satu..nasib baik ada satu lagi kat office. Saya sinsing kain cari sofa..alhamdulillah cukup. Susun atas stage..sambil membuntuti audien. Saya peduli apa..janji urusan beres.

Zainora jadi penyelamat besar hari ini. Ucapan terima kasih buat rakan saya yang cantik manis ni...wakil mentor terima watikah perlantikan ...masalahnya...dia bukan mentor...hehehe. Tak pe lah Nora...jasamu tetap dikenang sampai bila-bila. Yati tak de hari ini...rasa kehilangan lak. Anak dia tak sihat...

Setengah jam lepas tu..saya bagi taklimat kaunseling. Yang lawak besarnya..saya bukan kaunselor..berlagak habis..banyak benda tak tahu tapi saya belasah je..kira apa! Janji program berjalan lancar. Saya gantikan Murni yang cuti bersalin. Sebelum pergi saya sempat snap gambar pohon buluh di atas dari dalam kafetaria...sejuk mata memandang.

Jam 1.00 saya ke pos office keluar duit...hei baru berapa haribulan daaa???...kering sekering-keringnya sebab balik kampung n pergi shopping. Masa shopping tak ingat apa. Nasib la ada saki baki duit tu..boleh gak jolok bila dah kering.

2.10 ptg.. haru biru bila banyak bilik mentor mentee berkunci. Ai..tak tau la...gelabahnya saya..takut mentor dan menteenya ghaib sekali. Nasib baik...Yusof anak buah saya tu cekap. Saya call guard minta tolong buka...okey la. Terduduk saya...ke hulu ke hilir dan dekat 2.30 baru makan tengahari bersama si bongsu. Sumbat juga makanan walaupun rasa tak lalu nak makan.
Ni..baru beberapa minit ni ada pula pengganti mentor sms tak dapat masuk slot kedua gantian...saya pening...kena cari gantian lain. Takut bebudak tu pening...ramai sangat mentor...alahai...Esok kena buat treasure hunt lain la...

Hari ini bukan sekadar itu sahaja ...ada 2 berita menyedihkan...sangat-sangat buat saya. Hal orang pun kadang-kadang boleh mendatangkan kesan pada saya. Masalah...Saya termenung petang tadi dan memandu dengan pandangan yang sangat kosong. Tuhan amat menduga saya sebenarnya ...sangat-sangat....

2 ulasan:

  1. program pagi tadi amat terkesan bagi i......terima kasih.....memang patut u dijadikan ketua.keep it up

    BalasPadam
  2. u...jgn dah suruh i lagi..ldk ni sangat mencabar..tak lena tidur fikir takut esok ada masalah. satu minggu on call..nasib baik ajk dan pf ok..kurus i...hehehe

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...